Vanuit een slaapstrandhuisje aan zee genieten van rust, ruimte en natuur, terwijl je op steenworp afstand bent van alle faciliteiten en bezienswaardigheden die Den Haag te bieden heeft. Met de verhuur van 20 van dergelijke huisjes op het Haagse strand, net ten zuiden van de boulevard van Kijkduin, denkt initiatiefnemer Jeroen Struving een gat in de markt te hebben gevonden.

De sfeervolle onderkomens zijn voorzien van een veranda en staan tegen de duinrand op ruime strandkavels van 12,5 meter breed. Ze bevatten een woonkamer met open keuken, sanitaire ruimte en twee slaapkamers. De strandhuisjes zijn goed geïsoleerd en voorzien van een kachel. Daardoor kan men er ook in het voor- en najaar aan zee verpozen.

Schilderwerk

De van multiplex beplating gemaakte strandhuisjes zijn gebouwd en geschilderd door RSP Recreatiebouw uit Zeewolde, die ze vanuit de eigen fabriek kant en klaar op het strand aanleverde. In nauwe samenspraak met Struving werd gekozen voor accommodaties met een natuurlijke, rustige en gemoedelijke uitstraling, met respect voor de omgeving waarbij zorgvuldig werd gekozen voor de gebruikte materialen. “Zo matcht de kleur van de daken perfect met de kleuren van de zee. En de buitenwanden hebben een kleurtint gekregen die goed aansluit op de duinen. Zo gaan de strandhuisjes als het ware op in de omgeving”, vertelt hij. Struving dacht goed na over ieder detail. Zo wilde hij aan de binnenzijde van de huisjes graag een ‘beach look’ creëren door toepassing van een specifieke ‘whitewash’ afwerking op de houten wanden, waarbij de houtnerf goed zichtbaar zou blijven.

Om zijn strandhuisjes onder de aandacht te brengen, bood initiatiefnemer Jeroen Struving van Haagse Strandhuisjes, samen met verffabrikant Nelf Paints, abonnees van Eisma’s Schildersblad de mogelijkheid gratis een weekend met vier personen in zo’n Haags strandhuisje te vertoeven.

Uiteindelijk is Bert Timmers, van Schilderwerken Timmers uit Lieshout, de gelukkige winnaar van deze verlotingsactie. Op de foto overhandigt Michael ter Rele, commercieel technisch adviseur bij Nelf Paints (links), de waardecheque aan Timmers, die zichzelf een echte zeeman noemt. “Ik hou van de zee. Ik mag graag zelf met een schip het ruime sop kiezen.”

Lees hier het artikel uit Eisma’s Schildersblad of kijk hier voor de projectinformatie.

Bron: Eisma’s Schildersblad

Onze producten

je hebt nog geen producten geselecteerd
(c) Nelf Paints alle rechten voorbehouden 2024