‘Whitewash’ afwerking voor Haagse Strandhuisjes

Project: Haagse Strandhuisjes
Opdrachtgever: Jeroen Struving
Grossier: Habeco
Schildersbedrijf: RSP Recreatiebouw, Zeewolde

Slapen op het strand

Slapen op het strand

Vanuit een slaapstrandhuisje aan zee genieten van rust, ruimte en natuur, terwijl je op steenworp afstand bent van alle faciliteiten en bezienswaardigheden die Den Haag te bieden heeft. Met de verhuur van 20 van dergelijke huisjes op het Haagse strand, net ten zuiden van de boulevard van Kijkduin, denkt initiatiefnemer Jeroen Struving een gat in de markt te hebben gevonden. Het kostte de Hagenees liefst 7 jaar om – van respectievelijk gemeente Den Haag, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Delfland, Provincie Zuid-Holland en natuurbeleidsbepalers – het groene licht te krijgen. Hij moest vele lastige klippen omzeilen om op het strand te mogen bouwen, maar door zijn vasthoudendheid is dat nu gelukt.

Haags Strandhuisje

Haags StrandhuisStruving is trots op het eindresultaat. De sfeervolle onderkomens (ieder 3,5 bij 9 meter) mèt veranda staan tegen de duinrand aan, op ruime strandkavels van 12,5 meter breed. “Zoveel ruimte rondom strandhuisjes vind je nergens in Nederland. Doorgaans staan ze dicht tegen elkaar geplakt”, glimlacht hij. Struving liet de huisjes ontwerpen door een architect. Afhankelijk van de indeling biedt een huisje op Kijkduin plaats aan vier of vijf personen. Er zijn een woonkamer met open keuken, sanitaire ruimte en twee slaapkamers aanwezig. Via de openslaande deuren kom je op de veranda. De strandhuisjes zijn goed geïsoleerd en voorzien van een kachel. Daardoor kan men er ook in het voor- en najaar aan zee verpozen.

Schilderwerk

De van multiplex beplating gemaakte strandhuisjes zijn gebouwd en geschilderd door RSP Recreatiebouw uit Zeewolde, die ze vanuit de eigen fabriek kantenklaar op het strand aanleverde. In nauwe samenspraak met Struving werd gekozen voor accommodaties met een natuurlijke, rustige en gemoedelijke uitstraling, met respect voor de omgeving waarbij zorgvuldig werd gekozen voor de gebruikte materialen. “Zo matcht de kleur van de daken perfect met de kleuren van de zee. En de buitenwanden hebben een kleurtint gekregen die goed aansluit op de duinen. Zo gaan de strandhuisjes als het ware op in de omgeving”, vertelt hij. Struving dacht goed na over Sinds april is het mogelijk luxe slaapstrandhuisjes te huren op het Haagse strand Kijkduin. Er staan 20 stuks, van binnen sfeervol geschilderd in een watergedragen ‘whitewash’ afwerking. De expertise van de betrokken partijen Habeco en Nelf Paints was nodig voor het vinden van de gewenste kleur wit.

Interieur Haags Strandhuisje

Interieur Haags StrandhuisjeDe binnenzijde van de huisjes kreeg een ‘beach look’ door toepassing van een specifieke ‘whitewash’ verf. Zo wilde hij aan de binnenzijde van de huisjes graag een een ‘beach look’ creëren door toepassing van een specifieke ‘whitewash’ afwerking op de houten wanden, waarbij de houtnerf goed zichtbaar zou blijven. Om aan zijn specifieke wens te kunnen voldoen, zocht RSP Recreatiebouw contact met verfgrossier Habeco in Lelystad, met wie het vaker samenwerkt. “Daar werden eerst diverse proefvlakjes opgezet door onze kleurmaker Wijnand Vis”, zegt Habeco-verkoopadviseur Jacco Broekhuizen. “Uiteindelijk viel de keus op een whitewash product van Nelf, dat normaliter als industriële verf wordt gebruikt.”

Commercieel technisch adviseur Michael ter Rele Van Nelf bevestigt dat. “Struving vond de gekozen kleur echter nog niet wit genoeg. In overleg met ons besloot Wijnand vervolgens nog 4 liter wit mengpasta aan de verf toe te voegen. Dat leverde uiteindelijk de gewenste kleur op.” “Alle plafonds en wanden in de strandhuisjes zijn met dit 1-laagssysteem geschilderd. Daarvoor is zo’n 600 á 700 liter gebruikt. De sfeervol ingerichte strandhuisjes hebben nu de gewenste ‘beach look’. Het is een fraai geheel geworden. Een aanwinst voor het strand!”

Klik hier voor het complete artikel over deze schildersklus.

Lees hier meer over ‘Actie Weekendje Haagse Strandhuisjes succesvol verloot’.

Bron: Eisma’s Schildersblad

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *