Werelderfgoed Schokland voorzien van Nelf Meesterlakken

Project: Schokland Museum
Schildersbedrijf: Schildersbedrijf J.C. Klaaysen
Gebruikte producten: 
Grondlaag: Nelfapré Xtreme Grondlak
Afwerking: Nelfalite Caraat SB

Schokland huisje in Caraat SB

In een periode van 5 jaar zorgen de Meesterlakken van Nelf voor een nieuwe duurzame verflaag op de gebouwen van het Schokland museum.

Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee dat, sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942, deel uit maakt van de provincie Flevoland. Schokland werd in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Henk Klein, salesmanager van ProCoatings, heeft in samenwerking met Michael ter Rele, commercieel technisch adviseur van Nelf Lakfabrieken, een 10-jarig onderhoudsadvies opgesteld voor Schokland. Gemeente Noordoostpolder is de opdrachtgever van het project. De uitvoerende partij, Schildersbedrijf J.C. Klaaysen, is dit jaar gestart met deze unieke verfklus welke planmatig aangepakt wordt. De zuidgevels van het museumdeel zijn inmiddels van een prachtige duurzame verflaag voorzien met Nelfalite Caraat SB. Deze UV- en weerbestendige hoogglanslak is de ideale verf voor dit project. Als grondlaag zijn er 2 lagen Nelfapré Xtreme Grondlak aangebracht. Het project verloopt naar volle tevredenheid van alle partijen. De komende jaren worden de andere gevels nog aangepakt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *