Monumentale houten villa: De Drempel

Project: De Drempel, monumentale villa Bussum
Opdrachtgever: Privé
Grossier: Motshagen Glas en Verf B.V., Hilversum
Schildersbedrijf: Schildersbedrijf Fred van Elst Naarden
Gebruikte producten:
Houtreparatie: Zusex Flexicompound
Afwerking: Nelfalin Impregneer WV Zwart

Villa ‘De Drempel’

De monumentale houten villa “De Drempel” was in een slechte staat. Vanuit het verleden is deze afgewerkt met carbolineum versterkt met gedestilleerde koolteer, jaren later met “Natuleum”.

Als gevolg van de koolteer toevoeging aan de carbolineum heeft deze ondergrond onvoldoende zuigende werking voor een product als Natuleum. Hierdoor heeft zich een spekkerige laag gevormd welke destijds zeer slecht doordroogde. Direct gevolg hiervan is dat de gevel een “vlekkerig” uiterlijk heeft gekregen.

Om toch een prachtig semi-transparant eindresultaat te krijgen, is er voor een watergedragen afwerking gekozen: ingekleurde Nelfalin Transparant WV. Daarbij is het goed mogelijk om de oorspronkelijke zwart/bruine semi-transparante kleur te benaderen. Het eindresultaat mag er zijn, een villa met monumentale uitstraling.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *