Nylo coatings tussen de bevroren aardappelen

Opdrachtgever: Agristo BV
Schildersbedrijf: Caspar de Haan
Gebruikte producten: 3000m² Nylo Coating 162 Thix (HACCP-norm)

Agristo is een Belgische onderneming met het hoofdkantoor in Harelbeke (België) en een vestiging in Tilburg. De Tilburgse vestiging richt zich met name op het vervaardigen van diepgevroren en voorgebakken aardappelproducten.

Agristo BV heeft Uticon Ingenieursgroep en Synergo Projectmanagement BV ingezet om een hypermoderne productieplant te bouwen op het industrieterrein Vossenberg in Tilburg. Omdat het een voedingsfabriek betreft, zocht men een deskundig en betrokken partner. Het project werd opgeleverd in januari 2010 en bestond uit de afwerking van circa 20.000 m² wanden met hoogwaardige coatings.

De Nylo Coating 162 THIX epoxy coating die hier werd toegepast, is een slijtvaste oplosmiddelvrije chemicaliën bestendige coating bestemd voor beton en metaal. Deze coating wordt gebruikt in zuivel- en vleesverwerkende industrieën en voldoet aan de HACCP (Hazerd Analysis and Critical Control Points); risico inventarisatie voor voedingsmiddelen.

Personeel Agristo
Odis Vereggen, Kristof Wallays & Rien Melis

Odis Vereggen, projectengineer bij Ingenieursgroep Uticon, is onder de indruk van de beheersbaarheid van werkzaamheden:

“De professionele aanpak tijdens de prijsvorming en de intensieve aandacht voor de specifieke werkzaamheden waren doorslaggevend om de opdracht aan Caspar de Haan te verstrekken. Ook het plan van aanpak en de prijs waren in die beslissing opvallende aspecten. Tijdens de realisatie werden we bovendien positief verrast door goed overleg en de inzet van uiterst flexibele schilders; belangrijke vereisten voor de ambitieuze planning. Kortom, de beheersaspecten zijn door Caspar de Haan goed opgepakt. Ze hebben geleid tot een prima resultaat!” www.uticon.nl

Kristof Wallays, directeur Agristo, spreekt zijn tevredenheid uit:

“Over de schildersactiviteiten in het verleden waren we lang niet altijd tevreden. Dit keer was dat wel het geval! Want als nieuwkomer heeft Caspar de Haan een meer dan goede indruk bij ons achtergelaten. Het tamelijk arbeidsintensieve procedé is professioneel aangepakt. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat. Maar ook over de manier waarop de schilders hun werk hebben uitgevoerd terwijl de productieruimten al waren ingericht.”

Rien Melis, projectmanager bij Synergo pleit voor een optimale samenwerking:

“Het schilderwerk werd niet ondergebracht bij een hoofdaannemer maar liep rechtstreeks via Agristo. Dit betekende dat de een-op-een afspraken resulteerden in een goede onderlinge communicatie en een prima samenwerking. Heel belangrijk op een project waar veel gelijktijdig gebeurde en verdraagzaamheid naar elkaar bepalend was. Dat heeft Caspar de Haan uitstekend opgepakt. Is de samenwerking goed, dan komt ook de rest in orde.” www.synergo-bv.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *